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Thursday 3 April 2014

Vegan Gluten free lentils hamburgers - Hamburguesas de lentejas veganas libres de gluten

If you are looking for the English recipe, please, scroll down a bit.

Versión en español

Ingredientes:

1 taza lentejas
100 grs zanahoria rallada 
2 cdas lino molido
sal y pimienta a gusto
ají molido a gusto
provenzal a gusto

Paso a paso:

1. Remojar las lentejas durante toda la noche. Cocinar en abundante agua y escurrirlas bien para que no tengan excedente de agua.

2. Procesar la mitad de las lentejas cocidas. 

3. Mezclar bien las lentejas procesadas con el resto de las lentejas, la zanahoria rallada, el lino molido y los condimentos.





4. Formar bolitas de la preparación y darles forma de hamburguesa. Yo usé un molde, pero se les puede dar forma con la mano.




5. Hornear a temperatura media (180º aproximadamente) hasta que estén doradas, en una asadera previamente aceitada o roceada con aceite en aerosol. 



6. A disfrutar!



English version

Ingredients:

1 cup lentils
100 grs grated carrots
2 tbsp grind flax
salt and pepper to taste
ground chili to taste
dried parsley and garlic to taste

Method:

1. Leave the lentils in water all night long. Cook them with plenty of water and strain.

2. Blend half the cooked lentils. 

3. Mix the blended lentils with the rest of the lentils, the grated carrots, the flax and the spices. 

4. Take small portions of mix, shape them into balls and flatten in order to give them hamburger shape. I used a mold in order to do so, but it can be done by hand.

5. Bake in medium temperature (about 180ºC) until they get golden brown in a baking tin. Grease the tin with a tsp of oil or nonstick spray. 

6. Enjoy!

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