If you are looking for the English recipe, please, scroll down a little.
Versión en español
Salen 3 porciones abundantes.
Ingredientes:
1 kg papas blancas
200 grs harina
sal y pimienta a gusto
2 huevos
1 chorrito de leche
500 cm3 aceite neutro para freir
Para la salsa:
4 cdas ketchup
3 dientes de ajo
3/4 taza azúcar
1/2 taza vinagre blanco
1 cda de aceite
Paso a paso:
1. Precalentar el horno a 175ºC.
2. Lavar bien y cortar las papas en cubos.
3. Salpimentar las papas.
4. Pasar los cubos por la harina y luego por el huevo batido con el chorrito de leche.
5. Freir en el aceite sin mover las papas hasta que estén doradas de un lado, luego dar vuelta con una espátula y esperar hasta que estén doradas del otro lado.
Nota: Es importante que el aceite esté bien caliente antes de meter las papas. Para darnos cuenta, tiramos en el aceite un poquito de papa y si enseguida sube rodeado de burbujas de aceite, el mismo está listo para freir.
Si no se tiene una buena temperatura del aceite, las papas absorverían mucho aceite y el plato quedaría extremadamente pesado.
6. Reservar las papas fritas en una asadera.
7. Para la salsa, picar el ajo y mezclar el resto de los ingredientes en una olla.
8. Llevar a fuego fuerte durante 5 minutos.
9. Echar la salsa sobre las papas y llevar la asadera al horno durante aproximadamente, 45 minutos.
10. Revolver las papas cada 15 minutos para que queden bien impregnadas de salsa.
11. A disfrutar!
English version
Makes 3 big serves.
Ingredients:
1 kg (2 lbs) white potatoe
200 grs regular flour
sault and pepper to taste
2 eggs
1 bit of milk
500 cm3 oil to fry
For the sauce:
4 tbsp ketchup
3 garlic cloves
3/4 cup sugar
1/2 cup white vinegar
1 tbsp oil
Method:
1. Preheat the oven to about 175ºC (347º F).
2. Clean well the potatoes and cut them into cubes.
3. Spice the potatoes with salt and pepper.
4. Coat the cubes in flour and then dip into the egg mixed with the milk.
5. Fry deep in oil trying not to move the potatoes all the time until they were brown gold from one side. Then turn them upside down and wait until they were brown gold from the other side.
Note: It's important the oil to get the correct temperature before we begin to fry. To find out when it is, put a bit of potato in the oil and, if right the way it boils up rounded by oil bubbles, it means the oil is ready to fry.
If we don't wait until a good oil temperature, the potatoes would consume almost all the oil and the dish would be really heavy.
6. Save the fried potatoes in a baking tin.
7. For the sauce, chop the garlic cloves and mix with the rest of the sauce ingredients in a sauce pan.
8. Cook the sauce over a high heat for about 5 minutes.
9. Pure the sauce on the potatoes and bake them for about 45 minutes.
10. Mix the potatoes every 15 minutes so every potato get some sauce.
11. To enjoy!
No comments:
Post a Comment