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Sunday, 28 December 2014

Tapas para empanada integrales y orgánicas - Organic whole wheat dough discs for turnovers


Versión en español


If you are looking for the English recipe, please, scroll down a bit.

Salen, aproximadamente, 2 docenas de discos de 15cm de diámetro.

Utensilios:
Bowl
Palo de amasar
Taza, balanza o medidor
Cortapasta o tupper de forma circular para cortar las tapas de 15 cm de diámetro*

* Si usamos otro tamaño, pueden salir más o menos tapas que las que indica la receta.

Ingredientes:
6 tazas (700 grs) de harina integral orgánica
1 1/2 taza de agua (aproximadamente)
2 cditas sal marina
1/2 taza aceite de oliva

Presentación - Presentation


Paso a paso:

1. Colocar todos los ingredientes secos en un bowl.

1. Ingredientes secos - Dry ingredients

2. Agregar una taza de agua y comenzar a unir los ingredientes.
3. Continuar agregando agua hasta que se forme una masa como la que se ve en la foto 2.
La masa debe ser firme y elástica.

2. Masa - Dough

4. Amasar durante un minuto.
5. Con la ayuda de un palo de amasar, tomar trozos de la masa final y estirar hasta que tenga un grosor de, aproximádamente, 1 milímetro.

3. Antes de cortar - Before cutting

6. Cortar círculos de masa con el cortapasta o tupper que elegimos.

4. Tapas listas para rellenar - Dough discs ready to fill

7. Usar estas tapas para realizar empanadas o fatay. Poner una cucharada del relleno a elección en el centro de la tapa de empanada, cerrar la tapa y  luego llevar al horno.

5. Rellenando - Filling
6. Cerrando la empanada - Closing the turnover

7. Repulgue - Pastry folding

8. Disfrutando - Enjoying


8. A disfrutar!

English version


Makes about 2 dozens of dough discs of 15 cm of diameter.

Tools:

Bowl
Rolling pin
Cup, measuring tool or food scale
Round dough cutter or a plastic container of about 15 cm of diameter.*

* If you use other size, you'll get more or less discs that the once stated in this recipe.

Ingredients:

6 cups (700 grs) organic whole wheat flour.
1 1/2 cup of water (about)
2 tsp sea salt
1/2 cup olive oil

Method:

1. Put all the dry ingredients in a large bowl.
2. Add a cup of water and start mixing the ingredients.
3. Keep adding water until you get a firm dough, as the one shown in picture 2.
The dough should be firm and elastic.
4. Knead the dough for about a minute.
5. Stretch a piece of dough using the rolling pin until it gets about 1 millimeter thick.
6. Cut the dough discs using the cutter or plastic container.
7. Use the dough discs to make empanadas, turnovers or Arab pastry (fatay). Place a tablespoon of filling in the center of each empanada disc, close the disc and brake.
8. Enjoy!

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